Prima / Pregătirile către Runda Mondială a Recensămintelor 2020 continuă
 
Pregătirile către Runda Mondială a Recensămintelor 2020 continuă
06.10.2017

Pregătirile către Runda Mondială a Recensămintelor 2020 continuă

Expertul internațional, Eliahu Ben Moshe, se află în cea de-a doua vizită la Biroul Național de Statistică (BNS) în cadrul misiunii privind evaluarea RPL 2014, a capacităților instituționale și a necesităților pentru runda 2020.

Obiectivul acestei misiuni este evaluarea capacităților instituționale ale BNS pentru desfășurarea recensământului populației și locuințelor în cadrul rundei mondiale 2020 și identificarea domeniilor în care BNS ar putea să își îmbunătățească capacitățile din resursele interne, precum domeniile în care asistența financiară sau tehnică din partea partenerilor de dezvoltare ar putea fi necesară. De asemenea, va fi acordat suport pentru elaborarea planului de acțiuni bugetat pentru următorul recensământ.

În cadrul misiunii a avut loc o ședință comună cu reprezentanți ai Agenției Relații Funciare și Cadastru și reprezentanți ai Agenției Servicii Publice, responsabili de Registrul de Stat al Populației. Scopul întrevederii a fost analiza posibilității utilizării datelor administrative în cadrul recensămintelor.

În trecut, Eliahu Ben Moshe a îndeplinit funcțiile de director general adjunct și director pe recensăminte la Biroul Central de Statistică din Israel.

Misiunea expertului Eliahu Ben Moshe în Republica Moldova este posibilă grație suportului UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, și al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Prima / Pregătirile către Runda Mondială a Recensămintelor 2020 continuă
Tel.
Fax (+373 22) 22 61 46
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2018 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire