Piramida animată a populaţiei

Piramida animată a populaţiei

Piramida populaţiei reprezintă o ilustrare grafică a structurii populaţiei Republicii Moldova pe vîrste şi sexe începînd cu anul 1980 pînă în prezent.

Vizualizarea animată a datelor prin intermediul acestei aplicaţii permite observarea schimbării în timp a tabloului demografic, urmare a fluctuaţiilor anuale a naşterilor şi deceselor, impactului migraţiei, altor fenomene demografice, precum şi cauzelor indirecte, cum ar fi schimbarea stilului de viaţă (de ex. ce ţin de fertilitate sau durata vieţii).

Lungimea barelor individuale din grafic arată numărul populaţiei pentru o anumită vîrstă. Numărul bărbaţilor este indicat pe graficul din stînga şi numărul femeilor pe graficul din dreapta.

Pentru a vizualiza piramida faceţi click pe imagine. Diverse opţiuni de vizualizare vor fi explicate mai jos de animaţie atunci cînd veţi poziţiona cursorul pe grafic.

Această aplicaţie a fost creată de către Oficiul Naţional de Statistică al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord şi oferită Biroului Naţional de Statistică.

Specificaţii tehnice:

  • Pentru a vizualiza piramida trebuie să aveţi instalat plugin-ul Flash.

Note metodologice:

  • Populaţia stabilă reprezintă numărul persoanelor care au domiciliul stabil pe teritoriul respectiv, inclusiv persoanele absente temporar.
  • Notă: Începînd cu anul 1998 datele sînt prezentate fără populaţia din partea stîngă a Nistrului şi mun. Bender.

Referinţe utile