Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului Hotărîrii de Guvern “Cu privire la aprobarea Programului lucrărilor statistice pe anul 2011”

Anunţ privind organizarea consultării publice  a proiectului  Hotărîrii de Guvern
Cu privire la aprobarea Programului  lucrărilor statistice pe anul 2011”

În conformitate cu cerinţele privind transparenţa procesului decizional, Biroul Naţional de Statistică iniţiază, începînd cu data de 23 august 2010 consultarea publică a proiectului Hotărîrii Guvernului „Cu privire la aprobarea Programului lucrărilor statistice pe anul 2011”.

Proiectul a fost elaborat în scopul asigurării ministerelor, altor autorităţi administrative centrale, autorităţilor administraţiei  publice locale, precum şi altor utilizatori cu informaţie statistică economică, socială şi demografică relevantă, autentică şi comparabilă la nivel internaţional, în conformitate cu Legea nr. 412-XV din 9 decembrie 2004 cu privire la statistica oficială (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2005, nr. 1-4).

La elaborarea proiectului Programului s-a ţinut cont de necesitatea punerii la dispoziţia factorilor de decizie a datelor statistice  necesare fundamentării şi aprecierii realizării politicilor de dezvoltare economică şi socială la nivel naţional şi în profil teritorial; creşterii gradului de satisfacţie a cerinţelor de informare a utilizatorilor de date statistice interni şi externi (administraţia publică centrală şi locală, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale, organizaţii internaţionale, persoane fizice, mass-media etc.); promovării în consecinţă a integrării în spaţiul informaţional internaţional, în particular al Uniunii Europene şi ca efect a cunoaşterii mai bune a Republicii Moldova peste hotarele ei; actualizării datelor din Pagina Sumară Naţională a Datelor (NSDP) vizînd Standardul Special de Diseminare a Datelor (SDDS) a Fondului Monetar Internaţional, la care participă Biroul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a Moldovei şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare; utilizării cît mai ample a surselor disponibile administrative de date deţinute de autorităţile centrale şi locale întru utilizarea mai raţională a mijloacelor bugetare; extinderii realizării cercetărilor statistice selective, întru micşorarea sarcinii informaţionale asupra agenţilor economici.

Părţile cointeresate de subiectul dat pot înainta sugestii pînă la 6 septembrie 2010, dnei Larisa Spanciuc, şef adjunct al direcţiei sinteză, diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul, la adresa electronică larisa.spanciuc@statistica.md sau la telefonul 40 30 71. sau adresa poştală a BNS: Chişinău, str. Grenoble, 106.


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER