Runda de instruire a utilizatorilor de date sensibile la dimensiunea de gen continuă

Runda de instruire a utilizatorilor de date sensibile la dimensiunea de gen continuă

În perioada 22-23 noiembrie 2018, statisticienii Biroului Național de Statistică (BNS) în calitate de traineri, continuă cursul de instruire cu genericul „Utilizarea statisticilor de gen”, care de această dată este destinat reprezentanţilor organizaţiilor societăţii civile active în domeniul promovării drepturilor femeilor şi asigurării egalităţii de gen.
 
Acest curs de instruire are drept scop consolidarea capacităților de înțelegere și utilizare a statisticilor de gen pentru activități de promovare a drepturilor femeilor si de asigurare a egalității de gen, precum și pentru formularea și monitorizarea de proiecte bazate pe evidențe (date) inclusiv monitorizarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030. În cadrul trainingului, participanții vor fi familiarizați cu noțiunile de bază privind statistica de gen, principalii indicatori statistici sensibili la dimensiunea de gen și importanța acestora, precum și sursele de date naționale, dar și cele internaționale privind statistica gender. De asemenea, la etapa practică se va pune accent pe calcularea indicatorilor statistici, extragerea datelor din surse naționale și internaționale, dar și analiza indicatorilor demografici în contextul național și comparativ cu alte țări. 
 
Menționăm că, primul curs de instruire sub același generic a avut loc în perioada 25-26 octombrie curent și a fost destinat membrilor grupurilor coordonatoare în domeniul gender din cadrul ministerelor. 
 
Cursul de instruire este organizat în cadrul proiectului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Național”, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor (UN Women) și va contribui la promovarea culturii statistice la nivelul utilizatorilor, obiectiv stabilit în Strategia de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2016-2020. 
 
 
 
 

Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER