Hotărârea Guvernului privind crearea și funcționarea Comisiei naționale pentru recensăminte a fost aprobată

Hotărârea Guvernului privind crearea și funcționarea Comisiei naționale pentru recensăminte a fost aprobată

La 25 octombrie, în cadrul ședinței Guvernului, a fost aprobată hotărârea privind crearea și funcționarea Comisiei naționale pentru recensăminte, Runda mondială 2020. Totodată, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri a fost aprobată componența nominală a Comisiei și regulamentul cu privire la activitatea acesteia.

Efectuarea unui recensământ necesită planificare și realizarea unui șir de activități cu cel puțin 4-5 ani înainte de anul desfășurării recensământului. Astfel, conform recomandărilor ONU, in runda 2020 Republica Moldova trebuie să asigure organizarea recensământului agricol până în anul 2025 și recensământul populației și al locuințelor până în anul 2024.

În acest context, Biroul Național de Statistică a propus instituirea Comisiei naționale pentru recensăminte, care va fi responsabilă de stabilirea perioadei de efectuare a recensămintelor, examinarea proiectelor de acte legislative și normative cu privire la organizarea şi efectuarea recensămintelor, examinarea bugetelor și a surselor de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor necesare efectuării recensămintelor, etc.

Din comisie vor face parte prim-ministrul Pavel Filip, președintele comisiei, viceprim-ministru, ministru al economiei și Infrastructurii - Octavian Calmîc, vicepreședinte al Comisiei, director general al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov, vicepreședinte al Comisiei, precum și alți membri ai Cabinetului de miniștri.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER