Registrul statistic al populației, o nouă inițiativă a Biroului Național de Statistică

Registrul statistic al populației, o nouă inițiativă a Biroului Național de Statistică

La 27 iulie, a avut loc prima ședință a Grupului de lucru intersectorial în vederea perfecționării mecanismului de colectare a datelor cu privire la migrația populației, creat prin Hotărîrea Comisiei Naționale pentru Populație și Dezvoltare, din 5 mai 2017. Acesta este format din reprezentanți ai administrației publice centrale și instituții care dețin date statistice cu referire la fluxurile migraționale, care are următoarele atribuţii:

  • Analiza mecanismului de evidenţă a fluxurilor migraţionale şi identificarea posibilităţilor privind îmbunătăţirea statisticii migraţiei, prin extinderea utilizării surselor de date administrative;
  • Elaborarea planului de acțiuni pentru îmbunătățirea mecanismului de colectare a datelor privind migrația;
  • Informarea Comisiei Nalionale pentru Populație și Dezvoltare despre progresul realizat în vederea perfecționării mecanismului de colectare a datelor cu privire la migrație.

În cadrul ședinței a fost discutată situația în domeniul statisticii migrației și s-a identificat un plan de activități privind necesarul de date, lacunele, deficiențele vizînd accesarea și schimbul de date între autoritățile ce dețin date cu referință la acest fenomen. A fost acceptată propunerea Biroului Național de Statistică de a fortifica conlucrarea cu instituțiile administrative, colectoare de date statistice privind fluxurile migraționale.

La ședința a fost anunțată intenția Biroului Național de Statistică de a crea un registru statistic al populației, care va reflecta mobilitatea socială a populației și va oferi posibilitatea de a estima și analiza populația prezentă a Republicii Moldova, inițiativă susținută de Grupul de lucru.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER