Workshopul național „Armonizarea cererii si ofertei de statistică regională”

Workshopul naționalArmonizarea cererii si ofertei de statistică regională”

La data de 13 iulie 2016 Proiectul UE “Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova” (STATREG) a organizat împreună cu Biroul Național de Statistică workshopul național „Armonizarea cererii si ofertei de statistică regională”.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Biroului Național de Statistică, fiind dedicat sprijinirii dialogului dintre producătorii și utilizatorii de statistică regională.

Workshopul a oferit principalilor utilizatori și producători de statistică regională oportunităţi de a discuta și agrea asupra principalelor probleme legate de producția şi utilizarea statisticii regionale în Republica Moldova precum și acţiunile necesare de a fi întreprinse. Prezentările și discuțiile au inclus armonizarea regiunilor statistice cu regiunile de dezvoltare, nevoile actuale ale actorilor de dezvoltare regională privind utilizarea statisticii regionale, acțiunile și contribuțiile BNS pentru satisfacerea cererii utilizatorilor.

La eveniment au participat beneficiarii proiectului STATREG, Biroul Național de Statistică, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR-urile, reprezentanți ai instituțiilor responsabile pentru politicile publice la nivel național și regional, cum ar fi Cancelaria de stat, ministere, consilii de dezvoltare regională, Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare, principalii parteneri ai proiectului STATREG- GIZ, PNUD, SIDA, precum și alți actori relevanţi pentru producerea și utilizarea statisticii regionale.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER