Anunț privind situația procesării rezultatelor Recensămîntului Populației și al Locuințelor 2014 la data de 05.07.2016

Biroul Naţional de Statistică (BNS) informează despre situaţia privind prelucrarea datelor Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor din anul 2014 (RPL), la data de 05.07.2016.

I. Introducerea chestionarelor

Au fost introduse şi codificate 1 528 718 chestionare (toate tipurile de chestionare pentru gospodărie și persoană), sau 36,9% din numărul total de chestionare. Situaţia privind derularea procesului de prelucrare a datelor RPL în dinamică, raportată la o anumită perioada de referință este prezentată în Figura 1. Procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chișinău şi Bălți, raioanele Leova, Ungheni, Ocnița, Hîncești și Cantemir. Introducerea datelor pentru celelalte raioane este în plină derulare. 

Figura 1. Ponderea chestionarelor procesate

II. Validarea şi editarea datelor

În perioada 22 iunie-5 iulie curent, cu suportul expertului internaţional dnul Anwar Ahmed Farhan, BNS a continuat activităţile de elaborare a regulilor de editare şi validare a datelor procesate cu referire la anumite subiecte din chestionarul pentru persoană (relația de rudenie cu prima persoană, vîrsta, sexul, starea civilă).

Expertiza internațională este oferită de către Fondul ONU pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Activitățile menționate vor continua în următoarele luni. BNS va informa publicul larg cu privire la procesarea datelor RPL o dată la două săptămîni. 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER