Vizita de lucru a șefului Unității A3 Cooperare Statistică de la Eurostat la Biroul Național de Statistică

Vizita de lucru a șefului Unității A3 Cooperare Statistică de la Eurostat la Biroul Național de Statistică

În perioada 22-23 iunie în cadrul Biroului Național de Statistică are loc vizita dnei Claudia Junker, şef Unitate A3, Cooperarea Statistică, Biroul de Statistică al UE (Eurostat). Misiunea este parte componentă a celei de-a II-a reuniuni a Sub-comitetului pentru cooperare economică şi sectorială în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

În cadrul vizitei, dna Junker a avut întrevederi cu dl Henno Putnik, manager de proiect la Delegația Uniunii Europene în Moldova, specialiști ai Biroului Național de Statistică, reprezentatnți ai Proiectului pentru îmbunătățirea statisticii regionale STATREG și ai Proiectului de asistență tehnică cu Statistica Suediei, cu susținerea financiară a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare Internațională.

Subiectele discutate în cadrul misiunii țin de implementarea recomandărilor Evaluării globale a sistemului statistic național (AGA), activitățile realizate în cadrul asistenței tehnice oferite de către Oficiul de Statistică al Suediei și a proiectului UE privind Îmbunătățirea statisticii regionale (STATREG).    

La data de 23 iunie, dna Junker şi reprezentanţi ai Biroului Naţional de Statistică vor participa la şedinţa Sub-comitetului, pentru a raporta asupra progreselor atinse în vederea dezvoltării statisticii oficiale a Republicii Moldova.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER