Directorul general al BNS a avut o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional

FMI_februarie_2016.JPG

Astazi, 26 februarie, directorul general al Biroului National de Statistică (BNS), dl Marin Gospodarenco, a avut o primă întrevedere cu reprezentantul echipei de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) dna Koralai Kirabaeva, Departamentul European al FMI care efectuează o vizită de lucru la Chișinău în perioada 23-29 februarie 2016.

În cadrul întrevederii ambele părți au avut un schimb de opinii privind evoluțiile statistice recente și politicile promovate de BNS.

În acest sens, împreună cu specialiștii BNS din cadrul direcțiilor "Conturile naționale și sinteze macroeconomice", "Statistica comerțului exterior și servicii de piață" și "Statistica prețurilor" s-au abordat aspectele statistice privind indicatorii macroeconomici, indicele prețrilor de consum, fluxurile comerciale, inclusiv cele realizate de agenții economici din partea stîngă a Nistrului și mun. Bender.

Vizita a avut loc în contextul monitorizării evoluțiilor economice recente și cu scopul de a discuta politicile autorităților de a menține stabilitatea macroeconomică și îmbunătățirea guvernanței.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER