Portretul statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova

Biroul Național de Statistică comunică despre elaborarea Portretului statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova.

Sinteza prezintă date statistice despre femei şi bărbaţi, reflectînd  situaţia lor în toate domeniile vieţii societăţii. Ne propunem să Vă oferim instrumentele necesare pentru o mai bună înţelegere a datelor statistice în general şi a datelor dezagregate în funcţie de sex în special, pentru ca Dvs., utilizatorii actuali şi potenţiali de date statistice, să reuşiţi să faceţi analiza de gen necesară planificării, elaborării, implementării, monitorizării şi evaluării unor politici echitabile pentru femei şi bărbaţi.

Pentru a înţelege mai bine termenii conceptuali folosiţi, utilitatea datelor statistice pentru măsurarea inegalităţilor de gen şi modul în care aceste date pot fi folosite cu eficienţă maximă, Vă propunem să Vă îndrumați de Ghidul  utilizatorului sttisticilor de gen, elaborat în anul 2008 cu suportul conceptual al Fondului Naţiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei în cadrul proiectului comun „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”.

Mai multe detalii găsiți la rubrica Statistici pe domenii / Statistica gender.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER