Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Lucia Spoială, a participat la lansarea proiectului social “Bucurii pentru copii”

Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Lucia Spoială, a participat la lansarea proiectului social “Bucurii pentru copii”

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc la data de 26 mai curent în comuna Cucoara, raionul Cahul şi este parte a Programului de Accelerare a Participării Femeilor „CIVITA”. Acest proiect este implementat cu sprijinul financiar al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, Fundaţiei Soros-Moldova şi al Guvernului Suediei în parteneriat cu Primăria comunei Cucoara, Grădiniţa de copii „Albinuţa” din localitate şi Direcţia Generală Învăţămînt Cahul.

Scopul proiectului este reducerea cazurilor de infecţie a căilor respiratorii la copii de vîrstă preşcolară din comuna Cucoara. În acest sens, Dna Director general  a salutat parteneriatul de colaborare dintre APL şi comunitate, punînd accentul pe importanţa susţinerii sănătăţii copiilor prin formarea deprinderilor şi abilităţilor copiilor pentru practicarea activităţilor unui mod sănătos de viaţă, iar comuna Cucoara este un exemplu demn de urmat în crearea condiţiilor favorabile pentru o copilărie fericită şi sănătoasă.    

În cadrul lansării proiectului a fost organizat şi un tîrg de meşteşugării şi obiecte confecţionate de copiii din comună împreună cu părinţii şi cadrul didactic, care a avut ca scop colectarea fondurilor pentru necesităţile grădiniţei din localitate. Obiectele expuse la tîrg au fost foarte diverse şi confecţionate cu multă dibăcie şi străduinţă de către copii, fapt remarcat şi de oficialii prezenţi. Evenimentul a culminat cu un program artistic în cadrul căruia copii şi-au etalat talentele şi au prezentat numere artistice variate.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER