Biroul Naţional de Statistică a lansat o nouă cercetare statistică privind utilizarea timpului

Biroul Naţional de Statistică a lansat o nouă cercetare statistică privind utilizarea timpului

Cercetarea privind utilizarea timpului este realizată în conformitate cu Programul Naţional de asigurare a egalităţii gender pentru anii 2010-2015, fiind efectuată în cadrul Proiectului comun ONU “Consolidarea sistemului statistic naţional".

Scopul cercetării este oferirea datelor statistice despre modul în care, locuitorii Moldovei petrec timpul: ce fac, cît timp petrec efectuînd anumite activităţi, unde, cînd şi cu cine. Perioada de colectare a datelor a fost iunie 2011 - mai 2012. Pentru cercetarea “Utilizarea timpului” au fost stabilite mai multe grupe de activităţi umane, conform Clasificatorului activităţilor umane recomandat de Eurostat. În funcţie de activităţile principale pe care le realizează fiecare persoană zilnic, timpul a fost repartizat în trei categorii de bază: timp pentru îngrijirea personală (somn, servit masa, alte activităţi de îngrijire personală); timp pentru muncă, studii, îngrijire gospodărie şi familiei, muncă voluntară, călătorii; timp liber (viaţă socială şi divertisment, sport şi activităţi de exterior, hobby-uri, utilizarea calculatorului şi mass-media).

Informaţie detaliată privind modul de utilizare a timpului de către populaţia ţării accesaţi pe pagina oficială statistica.gov.md , rubrica Statistici pe domenii / Utilizarea timpului /pageview.php?l=ro&idc=474&id=4053

Persoană de contact:
 Elena Vâtcărău,
şef al direcţiei statistica pieţei muncii
tel. 0 22 40 30 99

Ala Pâslariuc
şef al serviciului informare şi comunicare cu mass-media
tel. 0 22 40 30 51


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER