Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, dna Lucia Spoială, a efectuat o vizită de lucru în comuna Zaim, raionul Căuşeni

Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, dna Lucia Spoială, a efectuat o vizită de lucruîn comuna Zaim, raionul Căuşeni

Vizita a fost întreprinsă marţi, 16 aprilie, şi a avut ca scop evaluarea situaţiei privind desfăşurarea recensămîntului de probă al populaţiei şi locuinţelor în comuna Zaim din raionul Căuşeni.

Conform Legii nr. 90 din 26.04.2012 „Cu privire la recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova în anul 2014” şi a Hotărîrii Guvernului nr.967 din 21.12.2012, în perioada 15-28 aprilie 2013 se efectuează recensămîntul de probă al populaţiei şi locuinţelor în sectorul Buiucani al mun. Chişinău, pe un segment de 1500 gospodării casnice, şi în comuna Zaim din raionul Căuşeni.

În cadrul vizitei, dna director general a avut întîlniri de lucru cu specialiştii de la Direcţia pentru statistică a raionului Căuşeni, antrenaţi în efectuarea recensămîntului de probă, precum şi verificări în teritoriu, în cadrul gospodăriilor casnice, urmărind cum decurge nemijlocit procesul de recenzare.

Recensămîntul de probă se efectuează în condiţii similare cu cele ale recensămîntului populaţiei şi al locuinţelor din anul 2014. În acest context, dna Lucia Spoială a specificat că, obiectivul principal al recensămîntului de probă este testarea documentaţiei de recensămînt, a sarcinilor de lucru ale personalului temporar de recensămînt şi a procesului tehnologic de efectuare a recensămîntului. Acesta este un exerciţiu intern foarte important pentru Biroul Naţional de Statistică, deoarece în baza rezultatelor lui vor putea fi făcute propuneri de înlăturare a deficienţelor înregistrate, se va ajusta şi definitiva instrumentarul de recensămînt şi modul de efectuare a recensămîntului populaţiei şi al locuinţelor din anul 2014, a menţionat dna director general.

Menţionăm că, în aprilie 2014 în Republica Moldova va fi efectuat Recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor. În premieră, în anul 2014 vor fi colectate informaţii referitor la clădiri, locuinţe, spaţii colective de locuit, alte unităţi de locuit.

Persoana de contact:  
 Ala Pâslariuc,
Serviciul informare şi comunicare cu mass-media
Tel. 022 40 30 51

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER