Biroul Naţional de Statistică va deţine preşedinţia Consiliului conducătorilor organelor pentru statistică ale ţărilor membre ale CSI timp de un an

În perioada 19-20 aprilie 2012 la Moscova a avut loc şedinţa a 47-a a Consiliului şefilor organelor pentru statistică ale ţărilor membre ale CSI, la care au participat 11 reprezentanţi- membri ai Consiliului.

Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova (BNS) a preluat preşedinţia Consiliului conducătorilor organelor pentru statistică ale ţărilor membre ale CSI pe perioada anului 2012, iar actuala şedinţă a Consiliului a fost prezidată de Lucia Spoială, directorul general al BNS.

În cadrul lucrărilor sale Consiliul a examinat măsurile de îndeplinire a Planului de realizare a activităţilor orientate spre dezvoltarea şi creşterea eficacităţii colaborării statelor membre ale CSI. Reprezentanţi ai Comitetului pentru Statistică al CSI şi Băncii Mondiale au prezentat un raport amplu în ceea ce priveşte derularea Programului comparabilităţii internaţionale a produsului intern brut şi a parităţii puterii de cumpărare a valutei pentru anul 2011, acţiune ce se efectuează în concordanţă cu hotărîrea Comisiei pentru Statistică a ONU şi coordonată cu Banca Mondială.

Agenda de lucru a Consiliului a mai inclus subiecte ca: realizarea strategiei globale a statisticii agriculturii în spaţiul CSI; unificarea clasificatoarelor în cadrul oficiilor naţionale de statistică. De asemenea, în cadrul întrunirii au fost propuse teme vizînd analiza profundă a problemelor ce ţin de metodologii statistice pentru următorii ani.  

Consiliul a aprobat rezultatele activităţii Comitetului pentru Statistică CSI în anul 2011,  Programul  lucrărilor statistice pentru anul 2012.

Menţionăm, Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova a mai deţinut preşedinţia Consiliului conducătorilor organelor pentru statistică ale ţărilor membre ale CSI în anul 2003-2004.

 Persoană de contact:

Ala Pâslariuc
şefa secţiei diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul
tel. 0 22 40 30 51


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER