Şedința Comisiei Naționale pentru Recensământul Populației și al Locuințelor - progrese şi activități realizate în perioada aprilie-iulie 2016

Şedința Comisiei Naționale pentru Recensământul Populației și al Locuințelor - progrese şi activități realizate în perioada aprilie-iulie 2016

La data de 28.07.2016, în cadrul ședinței Comisiei Naționale pentru Recensământul populației și al locuințelor, prezidată de Prim-ministrul Pavel FILIP, au fost discutate progresele şi activitățile realizate în perioada aprilie-iulie. La ședință au participat  reprezentanți ai ministerelor de profil, ai societății civile, ai partenerilor de dezvoltare și experți în domeniu.

În prezent, Biroul Naţional de Statistică (BNS) întreprinde măsurile de rigoare în vederea realizării în termen a acțiunilor conform Planului calendaristic de prelucrare a datelor Recensământului populației și al locuințelor (RPL). În acest context, BNS a informat membrii Comisiei despre modul de procesare a datelor RPL din 2014. Astfel, la situaţia 27.07.2016 au fost introduse şi codificate 2 140 899 chestionare de recensămînt (toate tipurile de chestionare pentru gospodărie și persoană), adică 51,6% din numărul total de chestionare. Iar bugetul de 8,2 de milioane de lei, planificat pentru anul 2016, a fost utilizat în proporție de 30,4%.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea că prin eforturi comune, cu susținerea experților străini, se va reuși finalizarea în termenii stabiliți a procesării datelor RPL. Întru executarea Deciziei Comisiei Naționale, în scopul informării opiniei publice despre derularea procesului de prelucrare a datelor RPL, BNS actualizează pe site-ul oficial, o dată la 2 săptămâni, informația privind rata de procesare a chestionarelor de recensămînt, ponderea şi dinamica prelucrării datelor.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER