Primul workshop național privind "Utilizatorii și Producătorii de statistici regionale"

Astăzi, 15 mai 2015, în cadrul BNS se desfășoară primul workshop național privind "Utilizatorii și Producătorii de statistici regionale", scopul căruia este de a discuta despre nevoile de informare a factorilor de decizie și modul în care sistemul statistic răspunde la ele.

În cadrul atelierului de lucru a fost prezentată utilizarea statisticii locale și regionale de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum și Indicele de Deprivare a Ariilor Mici calculat de către Ministerul Economiei. Pe partea de productie, Biroul Naţional de Statistică a prezentat situația actuală a statisticii regionale, cu o evaluare din perspectiva cerințelor UE. Mai mult de 60 participanții, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, agenţiilor de dezvoltare regionale, au discutat despre posibilitățile de dialog între utilizatori și producători.

Acesta este primul Workshop organizat de Proiectul "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova" (STATREG), dintr-o serie de workshopuri care vor fi continuate la nivel regional.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER